fbpx

Träna Utomhus

Under denna tid på året är det många som inte lägger ner lika mycket tid på sin träning eftersom det inte är lika skönt utomhus, och eftersom det är svart att få tag i en hall läggs träningen på hyllan tills våren kommer. Resultatet av detta blir att de inte utvecklas i den takt de vill eller att de slutar helt eftersom intresset inte hålls igång under hela året.

Det är inte alltid roligt, det kan till och med vara hemskt ibland, det tänker jag inte ljuga om. Dock är det genom de svåraste stunderna som vi utvecklas som mest. Desto mer tid och ansträngning vi investerar i det vi är intresserade av, desto mer kommer vi att få ut av det.  De som tränar inomhus på vintern och tar sig ut på våren känner av att de inte vågar lika mycket som de gjorde innan. Anledningen till detta är att de saker som finns inomhus inte är strukturerade som dem utomhus. Det finns även andra faktorer som aldrig kan återskapas inomhus som till exempel regn, blåst, is, människor som bara passerar förbi, med mera.

Varför vi tränar utomhus är av den anledningen att vi vill bemästra vår omgivning och oss själva. Vi vill kunna använda de färdigheter, styrka, mod, ihärdighet, etcetera, vi får utav vår träning måste vi våga anta utmaningen att göra det som de flesta andra inte gör.

Även om många kan förstå varför det är bra att träna ute, och gärna vill det, så är det svårt att ta sig ut och faktiskt börja. Här kommer några tips som kan göra det lättare.

Träna Med Andra
När vi bestämmer att vi ska träna med några andra har vi lite press på oss att faktiskt dyka upp, även om det regnar och är kallt. Dessutom är det roligare om det finns några att dela upplevelsen med.

Det Går Över
Din inställning är den största faktorn som avgör vare sig du tar dig ut eller inte. Har du inställningen att det är svårt och jobbigt är risken större att du inte tränar. Tänker du istället att du blir starkare och mer tekniskt begåvad samt att det faktiskt kan bli kul så blir det lättare. Jag menar inte att det kommer vara superkul varje gång, men med rätt inställning blir det lättare. Mitt tankesätt i svåra situationer är att det kommer gå över och faktumet att jag accepterar svåra situationer. För vad vi än gör kommer bekväma och obekväma uppstå och då är det bäst att vi accepterar situationen vi är i.

Känslan Efter
En av de skönaste känslorna är att komma in i värmen med vetskapen att du har gjort någonting de flesta inte orkar. Du har unnat dig någonting bra för både kropp och sinne. Du kan känna dig stolt över det du har gjort. Dock betyder inte detta att du ska skryta för andra, det ska användas i de situationer när andra frågar hur du tränar. Då kan du med stolthet säga att du tränar utomhus för att det gör dig starkare och för att det utmanar dig.
Vad det än finns för fördelar med att träna inomhus så är har utomhusträning fler och bättre fördelar. Det är ingenting fel med att träna inomhus, det är lättare och säkrare att lära sig volter till exempel, men tränar du aldrig utomhus så kan du inte använda eller utveckla de färdigheter du har lärt dig till sin fulla potential. Och du vill väl utvecklas, eller hur?

About the Author:

X