Medarbetare Stockholm

BRANDON SANDEN
BRANDON SANDENCoach
Brandon började träna med Quality Movement 2011 och utvecklades snabbt. Ganska snabbt började han hjälpa till på träningarna och var tidigt en assisterande coach på våra klasser. Ett tag senare började han lära ut Parkour hos andra föreningar men har nu kommit tillbaka till Quality Movement igen för att lära ut och delta och arbeta med utvecklingen av organisationen.
Martin Svenselius
Martin SvenseliusSenior Coach
Martin har alltid varit intresserad av rörelse och upptäckte Le Parkour år 2005. Ett år senare hade han informellt hamnat i en ledarroll inom Parkour-Stockholm vilket gick hand i hand med hans pågående utbildning till idrottslärare på GIH.
År 2008 hade verksamheten vuxit mer och firman Stockholm Parkour Academy grundades. Med mycket tid, energi och hjälp från goda vänner fortsatte verksamheten att utvecklas och 2015 grundade Martin och Viktor Quality Movement AB. Det följande året blev Martin och Viktor Sveriges första och enda utbildade ADAPT Level 2-coacher.
Martins syn på träning är grundad i användbarhet och enkelhet, en mer klassisk syn på hur Le parkour kan tränas.
Först 2008 bildade han tillsammans med två vänner Stockholm Parkour Academy som han skötte vid sidan av idrottsläraryrket. Han har haft flera jobb med bl.a. TV4, Nokia, Kulturhuset i Stockholm m.fl. Ett par år senare gick han över för att sköta firman på heltid med hjälp av sina goda vänner Viktor och Rasmus.

Martin, tillsammans med Viktor, är de två enda ADAPT level 2-coacherna i Sverige!

Mattias Hedvik
Mattias HedvikCoach
Mattias Började utöva Parkour vid 13 års ålder år 2016. Sedan dess har han utövat flera andra träningsformer, men märkte att parkour var det som han fann mest passion för.

Han fastnade tidigt för man så enkelt kan komma ner i ett flow state med sin rörelse i parkour träningarna. Individualiteten inom träningsformen d.v.s. hur parkour kan uppfattas och tillämpas så olika från person till person är någonting som han brinner mycket för.

Absolut viktigast är den filosofiska sidan av parkour och hur det tränas och uppfattas olika av alla, “att det är så individuellt”. Detta i kombination med communityn och “laget” skapar en sådan otroligt fin stämning i träningen som Mattias vill fortsätta ge liv till med sitt coachande.

Viktor Andersson
Viktor AnderssonVD, Creative Director, Senior Coach
Med jämna uppehåll sen 2006, tog Viktor upp parkouren på allvar 2009. Från att han tog ADAPT level 1 så började han allt mer hjälpa till på klasserna. Viktor, tillsammans med Martin är de enda två certifierade ADAPT level 2-coacherna i Sverige!

Viktor jobbar som fotograf och grafisk designer vid sidan av Quality Movement och har designat logotype, kläderna i webshopen samt tagit majoriteten av fotograferierna på siten.

William Rundqvist
William RundqvistCoach
William började träna parkour med Quality Movement 2013, men han började arbeta som coach först Våren 2020.
För William är parkour ett sätt att föra tankarna till nuet, att lägga bekymmer, tvivel och andra funderingar åt sidan för att fokusera på utmaningen framför sig. Som coach vill han förmedla det tankesättet genom old school-fys och spännande utmaningar.
Leon Brandt
Leon BrandtCoach
Leon började träna parkour som liten runt år 2010 i Värmdö. Senare började han träna med Quality Movement och efter att ha avslutat sin utbildning på Barn & Fritidsprogrammet, där han bl.a. studerade specialpedagogik, tog han upp coachandet för Quality Movement. Leon fastnade för rörelseformen då han fann att den skiljde sig på ett positivt sätt från många andra träningsformer han prövat. Parkour var något nytt som inte kräver något mer från individen än kroppens förmåga och motivation!

Som coach vill Leon sprida den rörelseglädje han själv funnit. Han gillar att experimentera med sin rörelseform och är väl känd för hans flyt eller “flow”.

Keve Soares Gustafsson
Keve Soares GustafssonCoach
Keve hittade träningsformen parkour som sjuåring och kärleken för rörelse växer bara med åren. Han har utövat parkour majoriteten av sitt liv och fann Quality Movement år 2012 och har tränat här sen dess. Det kom då ganska naturligt för Keve att börja coacha med QM under 2020 i Vaxholm där han blev en stor inspiration till andra.

Keve har under sitt liv prövat många olika aktiviteter men visste snabbt att det var parkour som var hans passion. “Parkour ger mig friheten att röra sig precis som jag vill utan att oroa sig över massa regler om vad man får- samt inte får göra”.

Wictor Hägglund
Wictor HägglundCoach
Wictor började träna med Quality Movement 2012 i samma veva som Brandon. Med lite fler uppehåll pga andra anställningar så har Wictor inte varit lika aktiv, men under en utbildningshelg visade han sig fruktansvärt kapabel. Med en energi och lekfullhet utan dess like hjälper han till på de träningar där han har tid, och lägger sin tid utanför träningarna på vigorös styrketräning.

Wictor studerar just nu fysioterapeut på Gymnastik och Idrottshögskolan i Stockholm.

Medarbetare Göteborg

Magnus Lundqvist
Magnus LundqvistCoach
Magnus har tränat av och till ända sedan 2010. Vid 2012 började han träna regelbundet och höll sporadiskt klasser i Göteborgsområdet. 2014 var Magnus med och startade upp Quality Movement Parkour i Göteborg. Hans träning är djupt rotad i det funktionella. För honom är det viktigt att känna sig hemma i hela staden, året runt, vare sig det handlar om räcken, kluriga broklättringar eller terränglöpning i mörker. Magnus älskar att sätta ihop utmaningar som kräver fysik, intellekt och samarbete. 
Anna Friberg
Anna FribergCoach
Anna var en av de ursprungliga organiserade tränarna i Göteborg och tränade tillsammans med Quality Movement redan 2010 när gruppen fortfarande kallades Göteborg Parkour Academy.
Tillsammans med Magnus tog hon an utmaningen att utveckla det som idag är Quality Movement Parkours göteborgsgren. Idag studerar hon till Fysioterapeut utöver sin träning.
Johan Petersson
Johan PeterssonCoach
Johan har tränat med Quality Movement Parkour i Göteborg sedan 2014 och har ett stort intresse för träning. Med stor erfarenhet inom OCR (Obstacle Course Racing) bygger även Johans träning väldigt mycket på uthållighet och effektivitet över hinder.
Derek Johansson
Derek JohanssonCoach
Derek är det nyaste tillskottet till arbetsstyrkan som är Quality Movement Parkours ledarteam. Med rötter i Kanada tränade han med Parkour British Columbia i Vancouver. Nu är han tillbaka i Sverige och jobbar som Audio Designer om dagarna och lär ut Parkour om kvällarna

Medarbetare Östersund

AnnSofie Svensson
AnnSofie SvenssonCoach, Personlig tränare
AnnSofie är en av Sveriges tidigare utövare, ursprungligen från Sollefteå i norra Sverige med en bakgrund inom gymnastik, akrobatik och cirkus så leder hon klasser med tydligt fokus på det kreativa, flow-fyllda och uttryckningsfulla aspekterna i parkour. Med ett stort engagemang inom scenen har hon lagt mycket energi och tid på att möjliggöra och uppmuntra kvinnor att komma in i sporten. 2018 började hon jobba med Quality Movement och licensierades strax därpå som personlig tränare.