Prova på Parkour/ Freerunning

Parkour började i den franska förorten med en grupp ungdomar som lärdes av varandra. Each one teach one. Det var så Parkour kom att skapas och lärdes vidare. Det började med kärngruppen som kom att kalla sig för ‘Yamakasi’. Sen lärde de upp nästa led av utövare som skapade en grupp som kallades ‘Le Traceurs’ – och så fortsatte det. Det var på mycket senare, särskilt när träningsformen började bli attraktiv för den yngre generationen, som insikten och behovet av utbildade och kompetenta tränare dök upp.

Men det var ändå här någonstans grunden till Quality Movement skapades. Rörelse ska vara fritt att ta upp och delta i – oavsett ålder, erfarenhetsnivå, kön eller etnisk tillhörighet.

ONSDAGAR KL 19:00

Varje Onsdag kl 19:00 håller vi Nivå 1 och möts vi på en ny plats någonstans kring Stockholm för att lära oss och smaka på det som är Parkour. Inte bara det fysiska och tekniska. Utan även den otroliga communityn och banden som binds mellan utövarna i den prestigefria, välkomnande miljön som Parkour står för.

Vart vi möts varje vecka hittar du här!

Vi är utomhus på olika platser varje vecka för att kunna lära ut alla de olika aspekterna av Parkour, samt kunna erbjuda största möjliga variation på utmaningar – vilket är väldigt svårt att uppnå i en inomhuslokal.

Rasmus Pettersson

Rasmus har tränat Parkour ända sedan 2010 och har varit en ledstjärna i utvecklingen av Quality Movement. När han började träna Parkour tog han filosofin nära på hjärtat och för en väldigt pragmatisk stil när han lär ut, samtidigt som han delar sin glädje och energi som snabbt sprider sig under klasserna.

Efter att ha jobbat utomlands ett tag är han nu tillbaka för att sprida sin energi och lekfullhet på träningarna på ett vis så att träningen inte känns som träning – bara rörelse!

FÖRSTA GÅNGEN GRATIS

Om du skulle tycka att Nivå 1 var roligt, men vill ha mer eller svårare träningar så har vi ett brett utbud av klasser du kan hitta här!

Bland våra klasser har vi fyra olika svårighetsgrader, klasser för barn, klasser för vuxna över 25 år och dedikerade parkourfyspass.

Varje klass är gratis första gången du provar på per termin! 

X