PARKOUR: FIT FOR FLIGHT
Välkommen till medlemssidan för Parkour: Fit for Flight
Här kommer vi skriva särskilda saker att tänka på, eventuella nyheter och om det sker några ändringar i mötesplats. Nedan kan ni även göra frånvaroanmälan vid sjukdom.
Bra att tänka på:
– Dessa pass är till för dig över 25 år, annars kolla in våra lokala kurser!
– All träning sker på egen risk. Skador är sällsynta men är en naturlig del av all träning. Prata med din coach vid skada eller om du har frågor om säkerhet.
– Ta kläder efter väder då all träning sker utomhus. Är det kallt så ta gärna en extra jacka med som du kan ta av dig under passet.
– Om du blir sen, det är ok, sånt händer! Men meddela din coach INNAN passet har startat så att hen kan hjälpa dig att hitta gruppen. Telefonnr finns infon för respektive pass.
– Allt är frivilligt, alla är på samma sida och övningar kan anpassas till din nivå och dagsform.
– Välj dina strider. Är du rejält förkyld eller är skadad på nivån att du inte ens kan jogga så är det inte träning din kropp behöver. Vila hellre för att komma och ge allt en annan dag.
– Tag med minst en halvliter vatten (endast vatten) att dricka. Föredrar du att inte dricka under passet så se till att vätska upp ordentligt i förväg.
Tänk även på att mötes- och träningsplats skiljer sig från vecka till vecka, så kolla här på medlemssidorna för att ta reda på vart ni ska träna och vid frågor eller funderingar hör av er till coachen nedan!
Nästa träning
november, 2024
Nyheter
Inget nytt för närvarande!
BLOGGINLÄGG/INFORMATION
One hour, One bar
I förra veckans pass så testade vi på en mindre version av den klassiska parkour utmaningen One hour One Bar. Som inte är mer komplex än den låter, man står och balanserar på ett räcke i en timme i sträck. I och med att det var första passet på terminen och alla i gruppen är på olika nivåer så gick vi såklart inte in i 100% på utmaningen.
Men utav de 5 minuterna som vi var uppe på vårat räcke så fanns det möjlighet för att börja märka hur kroppen börjar säga till/ifrån. Vare sig man känner av axlar, vänster lår, fotleder eller i lilltån så är det nästan alltid någonstans i kroppen man håller extra mycket spänning när man ger sig på utmaningen.
5 minuter är oftast allt som behövs. Målet är sedan inte att veta vad man ska göra åt detta. Frågan: “hur får jag det att sluta spännas där?” är en som snabbt brukar poppa fram. Den frågan är absolut giltig, men oftast förhastad. Vi kommer sällan att hitta ett klart svar så fokuset bör istället ligga på att bara lyssna på kroppen och därefter experimentera och testa sig fram.
Detta kommer att följa med er för resten av terminen, lyssna utan att döma, sedan bli nyfiken och testa sig fram.
Videa på One hour One bar utmaningen med QualityMovements Avancerade grupp förra året här under
Tack för läsningen.
Mvh
/Brandon
Center of Mass/Gravity?
I förra veckans pass snuddade vi på konceptet av kroppens “balans centrum” eller på engelska: the Human Body’s Center of Gravity/Mass. För er som är intresserade av läsning på konceptet så medför jag en väldigt bra och faktuell länk för detta här: https://www.sciencedirect.com/topics/physics-and-astronomy/center-of-gravity
Däremot så fick det mig att tänka på en video som tar upp hur detta fungerar i den mänskliga kroppen i jämförelse med en specifik spelfigurs karaktär. Gillar denna jämförelse då det visar hur fantastisk den mänskliga kroppen och rörelseförmågan är och den om något kan jag tycka vara värt att se: https://www.youtube.com/watch?v=hvGirwNO4Zg
Gillar specifikt hur videon slutar med “Be thankful for your legs, if you have them, they are ingenious little devices that are capable of a great deal more than people give them credit for.”
Tack för läsningen.
Mvh
/Brandon