Skräddarsydda anläggningar efter dina önskemål
Quality Movement har stor erfarenhet av skräddarsydda anläggningar utsedda efter just era behov. När vi designar material tar vi alla aspekter av en park i åtanke: Material, säkerhet och tillgänglighet. En park ska vara av bra material, den ska vara tillgänglig och rolig att använda av utövare i alla erfarenhetsnivåer och den ska följa internationella säkerhetsstandarder för offentliga aktivitetsytor.
Vi har även ett stående samarbete med HAGS, en väletablerad tillverkare och distributör av träningsanläggningar för Parkour och helkroppsträning. HAGS har en dedikerad verksamhet för parkour kallad Freemove som i sin tur jobbar direkt med Parkour Generations i London, en av världens främsta utbildare inom le Parkour. Freemove erbjuder anpassningsbara träningsanläggningar av hög kvalité som är ett prisvärt alternativ bredvid en större skräddarsydd anläggning.
Tensta parkourpark
Vi har även varit direkt inblandade i skapandet och designen av Tensta Parkourpark, den första och för närvarande största specialbyggda träningsanläggningen för parkour i Sverige. Parken möjliggjordes genom ett samarbete mellan oss, Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm, Grontmij Landskapsarkitekter och Spånga-Tensta Kommun.
Planerna för parken började sammanställas i under 2009 och invigdes i juni 2012. Den stod färdig under vintern 2011 och invigdes i juni 2012 med ett stort event.
Sedan dess har den använts aktivt av Stockholms utövare, besökare från andra städer och självklart av de lokala barnen och ungdomarna. Då den är mest välbesökt under den varmare delen av året så är den klart funktionell och väl upplyst även under mörkare perioder.
Hur bygger man en parkourpark?
Det finns flera sätt att bygga en parkourpark. Allting börjar med viljan att ha en park precis där du bor. Man kontaktar sin kommun med ett förslag eller kanske en namninsamling, sen kontakta kommunen oss. Vi har erfarenhet av att skräddarsy parkourparker helt efter ert eller kommunens önskemål. Vi är med och konsulterar genom hela processen och ser till att allting blir helt rätt allt ifrån avstånd och material till säkerhet och anpassning efter internationella standarder för öppna ytor som är ämnade för ungdomar och aktivitet.
Det är dock en ganska krävande och kostsam process, även om resultatet blir helt fenomenalt varje gång. Det är där vårt sammarbete med HAGS kommer in i bilden med sitt Freemove-utbud. Freemove är färdiga “parkourmöbler” som är designade i London tillsammans med nyckelmedlemmar i Parkour Generations.
Där kan kommunen välja antingen en förbestämd uppsättning av redskap som i stort sätt är klara att skeppas och sättas på plats. De kan även be om en skräddarsydd Freemove-park och sätts då i kontakt med våra parkouranläggnings-arkitekter som tillsammans med kommunen sätter ihop ett förslag som är både priseffektivt och som uppmuntrar till träning.
Vad behövs för att bygga en parkourpark?
Vad som behövs för att bygga en parkourpark är i första hand viljan att få det gjort. När du vet att du och kanske några vänner vill få det gjort, då kan ni kontakta er kommun med ett förslag på en plats där ni skulle tycka att en parkouranläggning skulle göra sig bra. Sen behövs det namn. En namninsamling som visar kommunen att en parkourpark skulle vara till nytta för ert samhälle och att det är många som kommer använda den.
Har ni det är det bara en fråga om att kommunen kontaktar oss, får ett prisförslag och lite konsultation från oss och sen är processen igång. Självklart går det inte alltid, men tidigare har vi varit med om parker som kommit till på just det här viset i t.ex. Älta och Mörby
Vill du veta mer?