fbpx

PARKOUR: FIT FOR FLIGHT

Välkommen till medlemssidan för Parkour: Fit for Flight

Här kommer vi skriva särskilda saker att tänka på, eventuella nyheter och om det sker några ändringar i mötesplats. Till höger kan ni även göra frånvaroanmälan vid sjukdom.

Bra att tänka på:

– Dessa pass är till för dig över 25 år, annars kolla in våra lokala kurser!

– All träning sker på egen risk. Skador är sällsynta men är en naturlig del av all träning. Prata med din coach vid skada eller om du har frågor om säkerhet.

– Ta kläder efter väder då all träning sker utomhus. Är det kallt så ta gärna en extra jacka med som du kan ta av dig under passet.

– Om du blir sen, det är ok, sånt händer! Men meddela din coach INNAN passet har startat så att hen kan hjälpa dig att hitta gruppen. Telefonnr finns infon för respektive pass.

– Allt är frivilligt, alla är på samma sida och övningar kan anpassas till din nivå och dagsform.

– Välj dina strider. Är du rejält förkyld eller är skadad på nivån att du inte ens kan jogga så är det inte träning din kropp behöver. Vila hellre för att komma och ge allt en annan dag.

– Tag med minst en halvliter vatten (endast vatten) att dricka. Föredrar du att inte dricka under passet så se till att vätska upp ordentligt i förväg.

Kontakt

Frågor eller Sjukanmälan

Brandon Lee James Sandén
Brandon Lee James SandénCoach – 0708 690 852
Brandon började träna med Quality Movement 2012 och utvecklades snabbt. Ganska snabbt började han hjälpa till på träningarna och var tidigt en assisterande coach på våra klasser. Ett tag senare började han lära ut Parkour hos andra föreningar men har nu kommit tillbaka till Quality Movement igen för att lära ut och delta och arbeta med utvecklingen av organisationen.

Nästa träning

january, 2021

No Events

INFORMATION

Center of Mass/Gravity?

I förra veckans pass snuddade vi på konceptet av kroppens “balans centrum” eller på engelska: the Human Body’s Center of Gravity/Mass. För er som är intresserade av läsning på konceptet så medför jag en väldigt bra och faktuell länk för detta här: https://www.sciencedirect.com/topics/physics-and-astronomy/center-of-gravity

Däremot så fick det mig att tänka på en video som tar upp hur detta fungerar i den mänskliga kroppen i jämförelse med en specifik spelfigurs karaktär. Gillar denna jämförelse då det visar hur fantastisk den mänskliga kroppen och rörelseförmågan är och den om något kan jag tycka vara värt att se: https://www.youtube.com/watch?v=hvGirwNO4Zg

Gillar specifikt hur videon slutar med “Be thankful for your legs, if you have them, they are ingenious little devices that are capable of a great deal more than people give them credit for.”

Tack för läsningen.

Mvh
/Brandon

By |september 22nd, 2020|Categories: Artikel, Fysiologi|Tags: |

Rädslor

För några veckor sedan, i slutet av en Fit for Flight lektion, så kom samtalsämnet av rädsla upp. I detta tillfälle så nämnde jag att det finns en generell förståelse inom den vetenskapliga världen att det endast finns 2 medfödda rädslor; “Rädsla för att falla” & “Rädsla för höga, aggressiva ljud”. I detta tillfälle så nämnde jag att jag kunde länka referenser till detta ifall det fanns intresse för att lära känna ämnet närmare på egen hand.

Jag har nu på efterhand också kommit på att vi har denna fantastiska plattform att dela information som detta och vill därför lägga upp det här också.

Den länk som kan vara av mest intresse ur ett parkoursyfte: https://danedwardes.com/2013/06/15/breaking-the-jump-the-heart-of-parkour/

 Länkar som diskuterar/informerar generellt om rädslor, medfödda och lärda: https://edition.cnn.com/2015/10/29/health/science-of-fear/index.html
http://www.kokdemir.info/courses/psk301/docs/GibsonWalk_VisualCliff(1960).pdf

Tack för läsningen.

Mvh
/Brandon

By |oktober 16th, 2019|Categories: Artikel, Tankesätt|Tags: |