Prova på Parkour/ Freerunning

(Dropp in och pröva på klasser är pausade för tillfället iom situationen med Covid. Du kan hitta anmälan till våra klasser här: https://qualitymovement.se/medlemskap/

Parkour började i den franska förorten med en grupp ungdomar som lärdes av varandra. Each one teach one. Det var så Parkour kom att skapas och lärdes vidare. Det började med kärngruppen som kom att kalla sig för ‘Yamakasi’. Sen lärde de upp nästa led av utövare som skapade en grupp som kallades ‘Le Traceurs’ – och så fortsatte det. Det var mycket senare, särskilt när träningsformen började bli attraktiv för den yngre generationen, som insikten och behovet av utbildade och kompetenta tränare dök upp.

Men det var ändå här någonstans grunden till Quality Movement skapades. Rörelse ska vara fritt att ta upp och delta i – oavsett ålder, erfarenhetsnivå, kön eller etnisk tillhörighet.

Stockholm: Onsdagar KL 19:00-20:15
Göteborg: Sista söndagen varje månad Kl 11:00–12:15

Varje tillfälle möts vi på en ny plats någonstans kring staden för att lära oss och smaka på det som är Parkour. Inte bara det fysiska och tekniska. Utan även den otroliga communityn och banden som binds mellan utövarna i den prestigefria, välkomnande miljön som Parkour står för.

Vart vi möts varje vecka hittar du här!

Vi är utomhus på olika platser varje vecka för att kunna lära ut alla de olika aspekterna av Parkour, samt kunna erbjuda största möjliga variation på utmaningar – vilket är väldigt svårt att uppnå i en inomhuslokal.

Martin Svenselius – Stockholm

Utbildad till idrottslärare på GIH och har haft flertalet jobb som handlar om att leda och utbilda ungdomar i rörelse och träning. Efter att ha haft parkour som ett intresse ända sen 2005 så har Martin under flera perioder tagit rollen som ledare över de grupper som fort spreds över Stockholm.

Först 2008 bildade han tillsammans med två vänner Stockholm Parkour Academy som han skötte vid sidan av idrottsläraryrket. Han har haft flera jobb med bl.a. TV4, Nokia, Kulturhuset i Stockholm m.fl. Ett par år senare gick han över för att sköta firman på heltid med hjälp av sina goda vänner Viktor och Rasmus.

Martin, tillsammans med Viktor, är de två enda ADAPT level 2-coacherna i Sverige!

Magnus Lundqvist – Göteborg

Magnus har tränat av och till ända sedan 2010. Vid 2012 började han träna regelbundet och höll sporadiskt klasser i Göteborgsområdet. 2014 var Magnus med och startade upp Quality Movement Parkour i Göteborg. Hans träning är djupt rotad i det funktionella. För honom är det viktigt att känna sig hemma i hela staden, året runt, vare sig det handlar om räcken, kluriga broklättringar eller terränglöpning i mörker. Magnus älskar att sätta ihop utmaningar som kräver fysik, intellekt och samarbete.

FÖRSTA GÅNGEN GRATIS

Om du skulle tycka att Parkour var roligt, men vill ha mer eller svårare träningar så har vi ett brett utbud av klasser du kan hitta här!

Varje klass är gratis första gången du provar på per termin!