Prova på Parkour/ Freerunning

Parkour började i den franska förorten med en grupp ungdomar som lärdes av varandra. Each one teach one. Det var så Parkour kom att skapas och lärdes vidare. Det började med kärngruppen som kom att kalla sig för ‘Yamakasi’. Sen lärde de upp nästa led av utövare som skapade en grupp som kallades ‘Le Traceurs’ – och så fortsatte det. Det var mycket senare, särskilt när träningsformen började bli attraktiv för den yngre generationen, som insikten och behovet av utbildade och kompetenta tränare dök upp.

Men det var ändå här någonstans grunden till Quality Movement skapades. Rörelse ska vara fritt att ta upp och delta i – oavsett ålder, erfarenhetsnivå, kön eller etnisk tillhörighet.

Stockholm: Onsdagar KL 19:30-20:45

Varje tillfälle möts vi på en ny plats någonstans kring staden för att lära oss och smaka på det som är Parkour. Inte bara det fysiska och tekniska. Utan även den otroliga communityn och banden som binds mellan utövarna i den prestigefria, välkomnande miljön som Parkour står för.

Vart vi möts varje vecka hittar du här!

Vi är utomhus på olika platser varje vecka för att kunna lära ut alla de olika aspekterna av Parkour, samt kunna erbjuda största möjliga variation på utmaningar – vilket är väldigt svårt att uppnå i en inomhuslokal.

BRANDON SANDEN

Brandon började träna med Quality Movement 2011 och utvecklades snabbt. Ganska snabbt började han hjälpa till på träningarna och var tidigt en assisterande coach på våra klasser. Ett tag senare började han lära ut Parkour hos andra föreningar men har nu kommit tillbaka till Quality Movement igen för att lära ut och delta och arbeta med utvecklingen av organisationen.

Nästa träning

september, 2022

FÖRSTA GÅNGEN GRATIS

Om du skulle tycka att Parkour var roligt, men vill ha mer eller svårare träningar så har vi ett brett utbud av klasser du kan hitta här!

Varje klass är gratis första gången du provar på per termin!