fbpx

Östersund parkourgrupp för barn och vuxna

Coacherna för gruppen

AnnSofie Svensson
AnnSofie SvenssonCoach
AnnSofie är en av Sveriges tidigare utövare, ursprungligen från Sollefteå i norra Sverige med en bakgrund inom gymnastik, akrobatik och cirkus så leder hon klasser med tydligt fokus på det kreativa, flow-fyllda och uttryckningsfulla aspekterna i parkour. Med ett stort engagemang inom scenen har hon lagt mycket energi och tid på att möjliggöra och uppmuntra kvinnor att komma in i sporten. 2018 började hon jobba med Quality Movement och licensierades strax därpå som personlig tränare.

Information

Välkommen till medlemssidan för Quality Movements parkourgrupper i Östersund. Här hittar du information om mötesplats, coach, nyheter samt frånvaroanmälan vid sjukdom.

Bra att tänka på inför en klass:
– Vi tränar alltid utomhus så anpassa kläder efter väder. Ta med extra plagg som är lätt att ta på och ta av. Ta inte med större väskor än vad man kan springa med.
– Ta med vatten att dricka under passet.
– Det underlättar undervisning om mobiltelefoner, sparkcyklar m.m. lämnas hemma under träningen.
– Om ditt barn har tillåtelse att gå hem själv efter en klass så behövs ett skriftligt godkännande av dig som förälder. Det går bra att maila oss på info@qualitymovement.se en gång om ert barn alltid får gå hem själv efter passet.

För anmälan och mer information tryck på länken nedan

Anmälan till kurs

KONTAKT

Kontakt

Frågor eller Sjukanmälan

Nyheter

One hour, One bar

I förra veckans pass så testade vi på en mindre version av den klassiska parkour utmaningen One hour One Bar. Som inte är mer komplex än den låter, man står och balanserar på ett räcke i en timme i sträck. I och med att det var första passet på terminen och alla i gruppen är på olika nivåer så gick vi såklart inte in i 100% på utmaningen.

Men utav de 5 minuterna som vi var uppe på vårat räcke så fanns det möjlighet för att börja märka hur kroppen börjar säga till/ifrån. Vare sig man känner av axlar, vänster lår, fotleder eller i lilltån så är det nästan alltid någonstans i kroppen man håller extra mycket spänning när man ger sig på utmaningen.

5 minuter är oftast allt som behövs. Målet är sedan inte att veta vad man ska göra åt detta. Frågan: “hur får jag det att sluta spännas där?” är en som snabbt brukar poppa fram. Den frågan är absolut giltig, men oftast förhastad. Vi kommer sällan att hitta ett klart svar så fokuset bör istället ligga på att bara lyssna på kroppen och därefter experimentera och testa sig fram.

Detta kommer att följa med er för resten av terminen, lyssna utan att döma, sedan bli nyfiken och testa sig fram.

Videa på One hour One bar utmaningen med QualityMovements Avancerade grupp förra året här under

Tack för läsningen.

Mvh
/Brandon

By |mars 24th, 2021|Categories: Artikel, Tankesätt|Tags: |

Center of Mass/Gravity?

I förra veckans pass snuddade vi på konceptet av kroppens “balans centrum” eller på engelska: the Human Body’s Center of Gravity/Mass. För er som är intresserade av läsning på konceptet så medför jag en väldigt bra och faktuell länk för detta här: https://www.sciencedirect.com/topics/physics-and-astronomy/center-of-gravity

Däremot så fick det mig att tänka på en video som tar upp hur detta fungerar i den mänskliga kroppen i jämförelse med en specifik spelfigurs karaktär. Gillar denna jämförelse då det visar hur fantastisk den mänskliga kroppen och rörelseförmågan är och den om något kan jag tycka vara värt att se: https://www.youtube.com/watch?v=hvGirwNO4Zg

Gillar specifikt hur videon slutar med “Be thankful for your legs, if you have them, they are ingenious little devices that are capable of a great deal more than people give them credit for.”

Tack för läsningen.

Mvh
/Brandon

By |september 22nd, 2020|Categories: Artikel, Fysiologi|Tags: |