fbpx

Åkersberga Parkourgrupp

Mötesplats:
Fontänen på stortorget i Åkersberga

Vid annan mötesplats informeras detta i förväg. Hålla ett öga på denna sida.

Välkommen till medlemssidan för vår parkourgrupp i Åkersberga

Här kommer vi skriva särskilda saker att tänka på, eventuella nyheter och om det sker några ändringar i mötesplats. Till höger kan ni även göra frånvaroanmälan vid sjukdom.

Bra att tänka på:
– Bra skor är gymnastikskor, löparskor eller sneakers. De mesta fungerar så länge de är mjuka och bekväma.
– Vi kommer alltid vara utomhus, så se alltid till att ha på sig kläder som passar vädret.
– Våren är runt hörnet, men inte här helt än! Så kom ihåg att ta med er ordentligt med kläder så barnen inte blir kalla under passet. En extra jacka som är lätt att ta av sig under passet för att ta på sig igen när de går hem, brukar räcka.
– Det skulle underlätta mycket i vår undervisning om prylar likt mobiltelefoner, sparkcyklar, ‘hoverboards’ m.m. lämnas hemma under träningen. De skapar onödig distraktion inte bara hos ägaren, utan även hos de andra eleverna.
– Om ett barn har tillåtelse att gå hemifrån så behövs ett skriftligt godkännande av föräldrarna. Räcker att maila oss på info@qualitymovement.se en gång om ert barn alltid får gå hem själv efter passet.
– Ta inte med större väskor än vad man kan springa med.
– Ta med gott om vatten för att dricka under passet.

Kontakt

Frågor eller Sjukanmälan

Coacherna för gruppen

Leon Brandt
Leon BrandtCoach – 0704067358
Leon började träna parkour som liten runt år 2010 främst i Värmdö och började även i Stockholm med Quality movement under hans senare år inom sporten. Leon fastnade för rörelseformen då han fann att den skilde sig på ett positivt sätt från många andra sporter han prövat. Parkour var något nytt som inte kräver något mer från individen än kroppens förmåga och motivation!

Som coach vill Leon sprida den rörelseglädje han själv funnit. Han gillar att experimentera med sin rörelseform och är väl känd för hans flyt eller “flow”.

Nästa Träning

september, 2022

INFORMATION

Parkour hemma

Hej,

Jag har varit hemma i några veckor nu för en lätt torrhosta och har därför inte kunnat hålla mina parkourklasser som vanligt. Men här följer en kort video på en övning man kan göra för att träna parkour hemma med saker man har hemma. Målet med övningen är att träna upp precisionen i sina hopp men också landningsteknik. Jag har byggt upp övningen så det är något ni kan göra med era föräldrar och syskon.

Skicka ett mess ifall det är några frågor!

Lösenord: Parkour

By |april 2nd, 2020|Categories: Artikel, Info|Tags: , , |

Respekt och fusk

Hej,

Nu närmar vi oss halvtermin och jag tänkte ta en stund att bara skriva lite om det vi pratat mycket om hittills på träningarna. Vi försöker alltid ge barnen lite mer än bara rörelse utan dessutom berätta om parkourens grundvärden och tankar kring rörelse. Det som jag har valt att prata med barnen om på senaste tiden är respekt och fusk.

Respekt till vår omgivning. Vi är beroende på att få vara utomhus och träna på allmänna platser. Därför handlar det om att kunna visa respekt till omgivningen genom att inte smutsa ner, ha sönder eller föra oväsen i onödan på platser där andra människor är. (Vi har även pratat om respekt gentemot varandra och inte avbryta den som pratar, men det hör inte lika mycket till träningen ;p) Samtidigt handlar det om respekt mot hur saker kan reagera. Inte bara “kan jag slå mig om jag klantar mig här” utan även “hur kommer det jag landar på påverkas?”

Nästa del jag pratat mycket om är fusk och tävling. Vi tävlar aldrig i parkour. Det handlar inte om att komma först eller vara snabbast utan om att hjälpa varandra och försöka göra träningen så effektiv och rolig för varandra som möjligt. Och att man får fuska. Det är många barn som påpekar att andra barn fuskar. Och det är okay. Jag dömmer inte och jag tycker inte man ska döma andra som fuskar. Faktum är, om de fuskar är det bara de själva som förlorar på det. De får mindre träning och kommer inte utvecklas lika fort. Så om någon fuskar, strunta i dem och fokusera istället på att göra så gott man kan själv!
Vi har inga tävlingar, betyg eller gradering i parkour. Så att vara ärlig mot sig själv och alltid göra sitt bästa, det är vad parkour handlar om. För vi vill bli bättre än vad vi var igår, inte bättre än någon annan.

Och för att avsluta, kom ihåg att ta många lager kläder på er nu när det blir kallare. Hellre för många små lager en ett stort lager som åker av direkt när man blir varm. Kläder efter väder!

Som vanligt, skicka ett sms eller slå en signal om det är några frågor! 🙂

By |oktober 14th, 2019|Categories: Info|Tags: , , |