fbpx

Fridhemsplan parkourgrupp för barn

Nästa träning

Vi möts varje vecka utanför Entré B1 till Kungsholmen Grundskola.

Information

Välkommen till medlemssidan för Quality Movements parkourgrupp för barn 9-12 år i Fridhemsplan, Stockholm. Här hittar du information om mötesplats, coach, nyheter samt frånvaroanmälan vid sjukdom.

Bra att tänka på inför en klass:
– Vi tränar alltid utomhus så anpassa kläder efter väder. Ta med extra plagg som är lätt att ta på och ta av. Ta inte med större väskor än vad man kan springa med.
– Ta med vatten att dricka under passet.
– Det underlättar undervisning om mobiltelefoner, sparkcyklar m.m. lämnas hemma under träningen.
– Om ditt barn har tillåtelse att gå hem själv efter en klass så behövs ett skriftligt godkännande av dig som förälder. Det går bra att maila oss på info@qualitymovement.se en gång om ert barn alltid får gå hem själv efter passet.

För anmälan och mer information tryck på länken nedan

Coacherna för gruppen

Anmälan till kurs

Kontakt

Frågor eller Sjukanmälan

Viktor Andersson
Viktor AnderssonCoach
Med jämna uppehåll sen 2006, tog Viktor upp parkouren på allvar 2009. Från att han tog ADAPT level 1 så började han allt mer hjälpa till på klasserna. Viktor, tillsammans med Martin är de enda två certifierade ADAPT level 2-coacherna i Sverige!
Viktor jobbar som fotograf och grafisk designer vid sidan av Quality Movement och har designat logotype, kläderna i webshopen samt tagit majoriteten av fotograferierna på siten.

Nyheter

Parkour hemma

Hej,

Jag har varit hemma i några veckor nu för en lätt torrhosta och har därför inte kunnat hålla mina parkourklasser som vanligt. Men här följer en kort video på en övning man kan göra för att träna parkour hemma med saker man har hemma. Målet med övningen är att träna upp precisionen i sina hopp men också landningsteknik. Jag har byggt upp övningen så det är något ni kan göra med era föräldrar och syskon.

Skicka ett mess ifall det är några frågor!

Lösenord: Parkour

By |april 2nd, 2020|Categories: Artikel, Info|Tags: , , |

Respekt och fusk

Hej,

Nu närmar vi oss halvtermin och jag tänkte ta en stund att bara skriva lite om det vi pratat mycket om hittills på träningarna. Vi försöker alltid ge barnen lite mer än bara rörelse utan dessutom berätta om parkourens grundvärden och tankar kring rörelse. Det som jag har valt att prata med barnen om på senaste tiden är respekt och fusk.

Respekt till vår omgivning. Vi är beroende på att få vara utomhus och träna på allmänna platser. Därför handlar det om att kunna visa respekt till omgivningen genom att inte smutsa ner, ha sönder eller föra oväsen i onödan på platser där andra människor är. (Vi har även pratat om respekt gentemot varandra och inte avbryta den som pratar, men det hör inte lika mycket till träningen ;p) Samtidigt handlar det om respekt mot hur saker kan reagera. Inte bara “kan jag slå mig om jag klantar mig här” utan även “hur kommer det jag landar på påverkas?”

Nästa del jag pratat mycket om är fusk och tävling. Vi tävlar aldrig i parkour. Det handlar inte om att komma först eller vara snabbast utan om att hjälpa varandra och försöka göra träningen så effektiv och rolig för varandra som möjligt. Och att man får fuska. Det är många barn som påpekar att andra barn fuskar. Och det är okay. Jag dömmer inte och jag tycker inte man ska döma andra som fuskar. Faktum är, om de fuskar är det bara de själva som förlorar på det. De får mindre träning och kommer inte utvecklas lika fort. Så om någon fuskar, strunta i dem och fokusera istället på att göra så gott man kan själv!
Vi har inga tävlingar, betyg eller gradering i parkour. Så att vara ärlig mot sig själv och alltid göra sitt bästa, det är vad parkour handlar om. För vi vill bli bättre än vad vi var igår, inte bättre än någon annan.

Och för att avsluta, kom ihåg att ta många lager kläder på er nu när det blir kallare. Hellre för många små lager en ett stort lager som åker av direkt när man blir varm. Kläder efter väder!

Som vanligt, skicka ett sms eller slå en signal om det är några frågor! 🙂

By |oktober 14th, 2019|Categories: Info|Tags: , , |