I förra veckans pass så testade vi på en mindre version av den klassiska parkour utmaningen One hour One Bar. Som inte är mer komplex än den låter, man står och balanserar på ett räcke i en timme i sträck. I och med att det var första passet på terminen och alla i gruppen är på olika nivåer så gick vi såklart inte in i 100% på utmaningen.

Men utav de 5 minuterna som vi var uppe på vårat räcke så fanns det möjlighet för att börja märka hur kroppen börjar säga till/ifrån. Vare sig man känner av axlar, vänster lår, fotleder eller i lilltån så är det nästan alltid någonstans i kroppen man håller extra mycket spänning när man ger sig på utmaningen.

5 minuter är oftast allt som behövs. Målet är sedan inte att veta vad man ska göra åt detta. Frågan: “hur får jag det att sluta spännas där?” är en som snabbt brukar poppa fram. Den frågan är absolut giltig, men oftast förhastad. Vi kommer sällan att hitta ett klart svar så fokuset bör istället ligga på att bara lyssna på kroppen och därefter experimentera och testa sig fram.

Detta kommer att följa med er för resten av terminen, lyssna utan att döma, sedan bli nyfiken och testa sig fram.

Videa på One hour One bar utmaningen med QualityMovements Avancerade grupp förra året här under

Tack för läsningen.

Mvh
/Brandon